Egelopvang 25 jaar

Egelopvang 25 jaar

Op zaterdag 21 september 2013 vierde de Stichting Egelopvang Den Haag haar 25 jarig bestaan.

Het was in alle opzichten een feestelijke dag. Veel relaties waren gekomen om deze mijlpaal mee te vieren, zoals dierenambulances, dierenartsen, boswachters. Voor vele vrijwilligers en oudvrijwilligers was het een grote reunie. Hierbij waren onze speciale gasten de oprichtster, mevr. Noor Gietema, en een vrijwilligster van het eerste uur, mevr. Kiek Vermeulen. Beiden al aardig op leeftijd.

Aan het eind van de feestelijke, zonnige dag werd door wethouder Henk Kool de stadspenning uitgereikt aan de penningmeester: mevr. Loes Jalink omdat zij volgens het Stadsbestuur: “Gedurende 25 jaar met veel enthousiasme en grote toewijding zich heeft ingezet als penningmeester, eerst bij de Haagse Vogelbescherming en vervolgens bij de Stichting Egelopvang Den Haag en daardoor een positieve bijdrage heeft geleverd aan het welzijn van vele inwoners in Den Haag op basis van vrijwilligheid”. Het bestuur van de Egelopvang den Haag.

Zaterdag 7 september hebben we het jubileum van de Egelopvang Den Haag gevierd met onze donateurs, mensen die incidenteel egels voor ons opvangen in hun zorgtuin en iedereen die langskwam naar aanleiding van de aankondigingen in de kranten, de opgehangen flyers en of die toevallig langs kwam. De belangstelling was overweldigend. Al voor 2 uur stonden de eerste mensen voor de deur. Het is druk gebleven tot bijna 5 uur. De rondleidingen, waarbij we maar 1 egel hadden om te laten zien, werden druk bezocht, zodat er geen tijd was om heel uitgebreid in te gaan op vragen van bezoekers.

In het kader van 25 jaar Egelopvang Den Haag is een boekje gemaakt. De pdf-versie van dit boekje is hieronder te downloaden. Ook is er een uitgebreide fotogallerij van zowel de Donateursdag als van het Jubileum. Deze kunt u vinden in de Gallerij.

Boekje 25 jaar Egelopvang