Egel gaat deze eeuw misschien niet halen

Egel gaat deze eeuw misschien niet halen

“De egel gaat deze eeuw misschien niet halen.” Met deze woorden luidt Jenny Kleve, directeur van de Egelbescherming Nederland, zondag de noodklok. Volgens de Egelbescherming holt het aantal egelopvangcentra in Nederland achteruit en neemt het aantal gewonde en zieke egels alleen maar toe.

Volgens Kleve gaat het bedroevend slecht het de egel. ,,We zien veel meer zieke egels en dieren met bijvoorbeeld abcessen.” Het aantal egels dat dood wordt gevonden is volgens de Egelbescherming de laatste jaren gehalveerd. ,,Dit duidt erop dat de populatie een stuk kleiner is geworden.”

Bron en volledig bericht: MilieuMatch.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *