Drukte in de Egelopvang

Drukte in de Egelopvang

Het is momenteel erg druk in de Egelopvang. Op 11 oktober waren er 36 egels in de opvang (bijna alle hokken bezet) en 10 in de thuiszorg. Dit laatste betekent, dat de egel zoveel zorg nodig heeft, dat dit alleen bij iemand thuis kan worden gegeven. Slechts enkele van onze vrijwilligsters kunnen deze zorg bieden. Gelukkig zijn er momentel genoeg mensen, die dit ook naast hun normale werkzaamheden voor de egels willen en kunnen doen, waardoor deze- meestal- kleine egeltjes een betere kans hebben om te overleven.
In de opvang is het hard doorwerken om alle hokken te verschonen en voor voldoende voorraad kranten en “puntmutsen” te zorgen. Verder moeten alle egels hun eten krijgen, aangepast aan wat ze de afgelopen dag hebben gegeten, gewogen worden, gecontroleerd op wonden, parasieten, teken enz.en wordt hun poep gecontroleerd op parasieten. Ook zijn er nu veel egels, die medicijnen en andere behandelingen nodig hebben.
Regelmatig worden er in deze tijd ritten naar de dierenarts gemaakt, mn. bij lelijke wonden, botbreuken, onduidelijke redenen waarom een egel gewicht verliest enz.
Over het algemeen lukt het danook niet om in 2 uur klaar te zijn met alle werkzaamheden en wordt er dagelijks “overgewerkt”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *