Baby-egel op stap

Baby-egel op stap

Na dat de kooien in de buitenruimte verschoont waren, liep een van onze vrijwilligers nog even terug om de vuilniszak te vervangen. Bijou, een drie weken oude baby, liep door de kooi te scharrelen. Direct kwam moeder Ruby uit de plastik slaapdoos, stak haar neus omhoog en snoof even. Daarna liep ze naar Bijou toe en likte haar ruggetje een paar keer af. Ruby opende vervolgens haar bek en probeerde de kleine op te pakken. Die was daar helemaal niet van gediend en rolde zich stevig op. Er volgde een achtervolging door de kooi. Uiteindelijk had moeder Ruby haar baby toch stevig in haar bek en liep ze eerst door de waterdrinkbak, het bakje met catmilk en het bakje met brokjes naar de slaapdoos, waar Bijou weer in werd gezet. De boodschap: buitenspelen mag, maar niet als er mensen in de buurt zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *