Veel jonge egels

Veel jonge egels

Jonge egels Ot en Sien

Vanaf begin oktober is het steeds drukker geworden in de Egelopvang, vooral met jonge egels. In ruim een maand tijd kregen we bijna evenveel egels binnen als in de maanden ervoor. Dit is niet alleen bij ons het geval, maar ook bij andere egelasiels in de buurt. De rede is niet echt duidelijk. Kennelijk laten de moeders hun jongen nu alleen. Misschien om al in winterslaap te kunnen gaan of omdat ze vinden dat de jongen oud genoeg zijn om het zelf uit te zoeken.

Open dag

Het is iedere dag weer hard werken voor de vrijwilligers om alle kooien schoon te maken en van schone kranten te voorzien. Van de grote kranten worden “matrassen”voor op de bodem van het hok gemaakt, van de kleinere kranten de puntzakken waar de egels in slapen en voor de snippers waarin ze zich kunnen verstoppen, cq. warm houden.

Verder moeten alle egels worden gewogen, worden hun eet- en drinkbakjes schoongemaakt en weer gevuld en worden zo nodig medicijnen gegeven. Jonge egels hebben nog geen uitgesproken dag-nacht ritme en laten zich bij de open dag dan ook zien en door de verzorger even in de hand nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *