De winterslaap

De winterslaap

De tijd dat egels in winterslaap gaan of deze aan het voorbereiden zijn, is aangetreden. Hoewel de temperatuur nog zacht is, beginnen veel egels zich terug te trekken. De jongere egels zullen dit mogelijk wat later doen.

Bijvoeren mag in deze tijd van het jaar. Egels worden af en toe wakker om op temperatuur te komen om de bloedsomloop te activeren om de hersenactiviteiten en organen in tact te houden, Een bakje kattenbrokjes en wat water is dan welkom.

Check composthoopjes e.d. als je deze wilt verwijderen, er kan een egel in liggen in winterslaap, laat deze dan met rust tot het voorjaar.

Heeft u vragen? Elke dag is er tussen 10.00 en 12.00 uur iemand in de opvang aanwezig.

In januari is er geen open middag i.v.m. de winterslaap periode, ook in de opvang liggen de egels dan lekker te slapen. In februari starten de open middagen weer: elke 1e zaterdagmiddag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur.

Alle vrijwilligers wensen u fijne feestdagen !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *