Lentekriebels

Lentekriebels

Wat een heerlijk weer de afgelopen week, het is lente! De egels worden dan wakker en willen na de winterslaap naast vooral eten, ook paren. Ze zijn dan wel eens onvoorzichtig. Ziet u een egel op een ongewoon tijdstip of op een onveilige plaats? Hou hem dan in de gaten en zet hem zo nodig op een veilige plek.

Hoewel het ook bij u vast begint te kriebelen en graag de tuin lenteklaar wil maken: Wees bij het opknappen van de tuin voorzichtig met bladerhoopjes, want er kan nog een egel in liggen te slapen. Het is het beste om het even te laten, of heel voorzichtig naar een hoekje in de tuin verplaatsen. Wat u ook kunt doen aan het begin van de lente, is een compost hoopje maken in de hoek van uw tuin, zodat de egels en vogels insecten makkelijker kunnen vinden.

Op moment hebben we nog ongeveer 20 egels in de opvang waarvan de meesten nog liggen te snurken, wat best druk is voor deze van van het jaar. Dat betekent dat het gaat goed met de populatie!

Dit bericht komt van onze Facebook pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *