Sepje en de Knuffel Egel

Sepje en de Knuffel Egel

Afgelopen zaterdag bracht een van onze collega’s van vogelasiel De Wulp een klein egeltje van 68 gram. Zij hadden het kereltje eerste opgewarmd in een van de couveuses en van vliegeneitjes ontdaan. Omdat het kleintje gretig begon te eten van het handmatig gegeven voer, hebben we een naam gegeven, dit manneke wilde! Heeft waarschijnlijk gewoon pech gehad. Inmiddels weegt Sepje, zo hebben we hem genoemd, 132 gram, is stoer en blaast en stampt als je in de buurt komt, maar kruipt heerlijk in je trui als je hem voert en verzorgt. Hij begint zelfstandig te eten dus bij 180 gram en stabiele groei, mag hij naar de opgang. Bijgaand een foto, het knuffeltje is 10 cm lang.

Zie je een kleintje egeltje, alleen of met een andere kleintje maar zonder moeder, niet te snel in paniek raken maar wel direct met ons (dagelijks tussen 10.00-12.00 op 070-325 4045) of de dierenambulance Den Haag (070-3282828) in contact treden. Lekker warm houden met een handdoekje en een kruikje, wat drinken (liefst water met een beetje suiker) is prima Eerste Hulp tot de hulptroepen arriveren.


Dit bericht komt van onze Facebook pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *