Dank, lieve wandelaar!

Dank, lieve wandelaar!

Vandaag weer en bijzonder positieve ervaring, positief met gemengde gevoelens, dat wel.. Het is 12.20 uur, de telefoon ging in de egelopvang. Het is wat drukker, vandaar dat we er vaak toch ook na 12.00 uur nog zijn, en dan nemen we natuurlijk de telefoon op.

Een wandelaar in de duinen ziet een egel liggen, hij ademt maar daar is alles mee gezegd volgens hem..
De wandelaar ( ik weet helaas zijn naam niet) was bereid de egel op te pakken en naar ons toe te brengen, omdat het op wandelafstand van de opvang was. Natuurlijk waren wij bereid te wachten.

Toen wij de egel overnamen, bleek het arme diertje in zeer slechte staat. De oogjes waren weg en er zat bloed op het neusje. Na meer onderzoek bleek onder de kin in de nek een behoorlijke wond en was veel bloed over de hele buik. Het diertje en de wond zaten daarnaast onder het zand.

We hebben hert diertje direct een pijnstiller gegeven en bij de dierenarts is het diertje toch ingeslapen. Het was te ernstig verwond. Maar dankzij dit super dappere en betrokken optreden van de wandelaar, is dit egeltje een mogelijk nare pijnlijke strijd bespaard gebleven.

Dank, heel veel dank lieve wandelaar!


Dit bericht komt van onze Facebook pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *