Een huisje voor egels

Een huisje voor egels

Wist u dat egeltjes in deze tijd een winterslaaplaats gaan zoeken en in orde maken? Heeft u een tuin dan kunt u helpen, zorg wel dat de egel in en uit uw tuin kan komen. Een opening van 10×10 cm is al voldoende.

Op onze website vind je ook bouwtekeningen van slaap- en eethuizen, maar een omgekeerde fietsmand met een opening of een afdakje van hout of dakpannen tegen een schutting, daar zijn ze ook blij mee! Misschien willen de buren wel meedoen en kun je samen met hen een mooie overwinterplek regelen en zorgen dat hij in het voorjaar zonder al te veel gevaar kan wakker worden en eten zoeken.. Zorg dan voor doorgangen naar elkaars tuin.

Ga je nu bladeren ruimen? Let op, er kan al een egel liggen te slapen. Laat hem lekker liggen zou ik zeggen, hij gaat in het voorjaar vanzelf weer weg en u zult weinig last van hem of haar hebben tijdens een winterslaap. Een beetje water of wat kattenbrokjes neerzetten is altijd goed. Ze worden af en toe even wakker om wat te eten en drinken en de bloedsomloop te stimuleren, maar draaien zich dan snel weer om en slapen verder, meestal tot de vogels weer gaan fluiten.


Dit bericht komt van onze Facebook pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *