Lentekriebels

Lentekriebels

De zon laat zich zien, de temperatuur stijgt, de lente is begonnen.
Met de komst van de lente begint het bij velen ook te kriebelen om lekker naar buiten te gaan en de tuin op te ruimen. Heerlijk natuurlijk! Maar let op, het kan zijn dat er onder die bladerhoop een stekelige tuinbezoeker ligt te slapen.

Door zachte winters gaan egels steeds later in winterslaap. Ze kunnen een nest bouwen op de gekste plekjes in uw tuin en houden soms van lang uitslapen. Wees daarom voorzichtig met opruimen in de tuin. Treft u een slapend egeltje aan? Lekker laten liggen onder het hoopje tuinrommel en met rust laten tot het vanzelf wakker wordt.

Wil je de egel een handje helpen? Zet een ontbijtje van kattenbrokjes en een bakje water neer zodat hij na de winterslaap weer goed kan aansterken. 

Namens de egels, bedankt!

Reacties zijn gesloten.