Natuur en techniekspektakel 28 november

Natuur en techniekspektakel 28 november

NATUUR- EN TECHNIEKSPEKTAKEL VAN DE HAAGSE NATUURVERKENNERS IN HET ATRIUM VAN DE HAAGSE HOGESCHOOL.

Rond 10.30 arriveerden de eersten van onze groep ter plekke met de spullen. Na de tafels te hebben opgezet, konden de meegebrachte materialen over de tafels worden verspreid, zodat de kinderen vanaf 12.00 uur zich bij ons zouden kunnen bezighouden met:
egel- of vogelkleurplaten kleuren, egelkaarten maken, handvogels kleuren en in elkaar vouwen, van klei egels, vogels of andere dieren maken, nylon egeltasjes versieren, egels maken van kaardenbollen, uilenballen uitpluizen of vogelvoer maken door een dennenappel vol te smeren met pindakaas en zaad er op te plakken. Nieuw was dit jaar een parcours met hindernissen dat de kinderen op hun buik op een plankje met wieltjes moesten afleggen. Op het ene plankje was een egel geschilderd, op het andere een vogel. Oorspronkelijk wilden we 2 parkoersen naast elkaar maken, maar dat bleek niet mogelijk, zodat er op tijd werd gereden.

Sjoerd wint eerste prijs

De moeilijkste onderdelen: een grote wipplank en een plateau met op en afrit waren samen met de pylons door de firma Welzorg ter beschikking gesteld. De poortjes en plankjes waren eigen maaksel. In de loop van de dag hebben veel kinderen het geprobeerd. Sommigen alleen voor de lol, de meesten ook op tijd en enkele fanatiekelingen hebben het meerdere keren gedaan in een poging het record te breken.
Uiteindelijk bleek Sjoerd Overstegen de snelste, hij legde het parcours af in 20,8 sec.

Hij kreeg aan het eind van de middag zijn prijs van Frederik Hoogerhoud, voorzitter van de Haagse Vogelbescherming (zie foto). Het kleien van egels en het beschilderen van tasjes trok de meeste belangstelling.

Hieronder een foto-impressie van deze dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *