Kerst bij de Egelopvang

Kerst bij de Egelopvang

De dierenambulance durft voor te rijden

Het is ongewoon druk in de Egelopvang. Normaal zijn er met kerst hooguit 5 egels, dit jaar 32!!
De dag voor kerst worden er nog 2 egels gebracht, een via de Wulp en een door de dierenambulance. Deze laatste had de moed om met het busje voor te rijden (zie foto). Het koste veel moeite om weer op de straat terecht te komen. De meeste egels zijn pubers uit een laat nest. Door de vroege winter zijn ze overvallen, want ze zijn nog te klein en te licht om een winterslaap te kunnen overleven.

Ontsnappingspoging

Sommige egels willen wel verzorgd worden, maar zijn erg nieuwsgierig naar de ruimte buiten hun hok en proberen te ontsnappen als hun hok wordt schoongemaakt en ze even in de “wachtdoos” moeten wachten tot ze weer terug kunnen. Een paar grotere, volwassen egels beginnen inmiddels in onze buitenhokken aan hun winterslaap . Ze eten bijna niets meer, maar plassen en poepen des te meer om hun blaas en darmen leeg te maken.

Voor de vrijwilligers is dit een moeilijke tijd, want de wegen naar het asiel worden met de dag gladder. Vorige week dreigde er bovendien een overstroming door de inzettende dooi, terwijl de regenpijpen nog bevroren waren en het water ook de grond niet in kon. Zelfs als je met een auto bij het begin van het pad kan komen, dan heb je echt ijzers onder je schoenen nodig om het pad op te komen naar het asiel. Gelukkig dooit het de laatste dagen overdag, waardoor de terugweg soms makkelijker is. Enkelen durven de reis naar het asiel dan ook niet aan, maar gelukkig zijn er een paar mensen, die dichtbij wonen en die in noodgevallen bereid zijn om extra te komen helpen.

Regenpijp met ijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *