Winterslaap

Winterslaap

Veel slapende egels.

Er zijn nog 23 egels in de Egelopvang aanwezig, waarvan het grootste deel inmiddels in winterslaap is. Het is en blijft een bijzonder gebeuren. Waarom egels op een bepaald moment in winterslaap gaan is niet duidelijk. In onze opvang maakt het b.v. niet uit of ze in ons buitenhok verblijven, dus bij buitentemperatuur, of binnen, dus bij minimaal 15 graden. Het lijkt er wel op dat de egels in het buitenhok dieper in slaap zijn. Ook wordt er gedacht aan de invloed van de daglengte, maar waar de egels in het buitenhok wel daglicht krijgen, is dat in het asiel niet het geval, omdat we na de vernielingen van een paar jaar geleden alle ramen en de lichtkoepel hebben moeten dicht maken, zodat daar geen daglicht meer binnen komt. Alleen als er gewerkt wordt gaan de lampen aan.

We hebben nu ook gemerkt, dat op sommige dagen ineens een aantal egel min of meer wakker is geweest en wat heeft gegeten. De volgende dag kan dat alweer anders zijn. Intussen slapen niet alle egels en zijn er een paar klaar wakker en maken een rommeltje van hun hok, dat dus schoongemaakt moet worden. Deze egels krijgen dan ook blikvoer naast de brokjes, die altijd klaar staan.

Bij bezoek op onze volgende open dag op 5 maart zal het er dus onzeker zijn of er egels hun neus willen laten zien, of dat ze lekker slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *