Zilveren egels voor drie vrijwilligers

Zilveren egels voor drie vrijwilligers

Kort geleden is aan drie van onze vrijwilligers de Zilveren Egel uitgereikt. Alle drie de dames zijn al meer dan 15 jaar werkzaam in de Haagse Egelopvang.

Onze voorzitster Ank spelde er een op bij Hanneke Richter, die al vele jaren een belangrijke rol speelt bij de medische kant van de behandelingen. Zij is een van de weinigen die microscopisch onderzoek doet naar inwendige parasieten in de poep van de egels. Ook wordt ze regelmatig gebeld als er iemand ziek is en er een egel moet worden geprikt. Ze brengt regelmatig egels naar de dierenarts en heeft het meeste contact met de dierenarts over de medische behandelingen. Verder zorgt ze de laatste tijd wekelijkse voor een memo voor alle vrijwilligers over de aanwezige egels.

De tweede Zilveren Egel ging naar Nell de Vries. Zij is een van de weinige vrijwilligers, die naast de normale werkzaamheden in het asiel in het najaar de baby egels opvangt en verzorgt. Dit betekent om de 3-4 uur alle baby’s voeren met een pipetje, maar ook opletten dat ze poepen en plassen. Ze laat ze iets vaster, gemalen voedsel eten en laat ze nu en dan in de tuin om aan de buitenwereld te wennen.  Als deze egeltjes groot genoeg zijn en gewend om door haar verzorgd te worden, neemt ze er regelmatig een mee naar een school of naschoolse opvang, om de kinderen met dit “wilde diertje” kennis te laten maken en ze voorlichting te geven. Ook begeleidt zij nieuwe vrijwilligers in het asiel bij de werkzaamheden enz.

De derde Zilveren Egel was voor Doreen Saunders, onze van huis uit engelse vrijwilligster, die naast de verzorging van baby egels als 1e opvang voor de dierenambulance dient mede omdat ze dicht bij hun thuisbasis woont. Als deskundige vrijwilligster werkt ze samen met Hanneke aan de voortgang van het medische beleid. Daarnaast heeft ze intensief contact met een aantal egelopvangcentra in Engeland en in Nederland met de Zoogdiervereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *