Extra open dag voor de speurtocht van scouting

Extra open dag voor de speurtocht van scouting

Veel belangstelling

Zaterdag 23 april organiseerde de Ferguson scouting groep voor de 3e keer een wandeldag. Hierbij was er voor de kinderen een korte wandeling (3 of 4 km) met vragen onderweg en bezoek aan vogel- en egelasiel. De wandelclub had voor hun leden wandelingen van verschillende afstanden uitgezet. Dit jaar deden voor het eerst ook Nordic walkers mee.

In totaal zijn er ruim 500 mensen gestart, die voor een groot deel ook ons asiel hebben bezocht. Het was dus best druk, maar met het mooie weer en voldoende medewerkers is het allemaal goed verlopen. Bij het Egelasiel hebben we de infoborden buiten te zetten evenals een tafel met folders, jaarverslagen en kleurplaten.

‘s Ochtends kwamen de bezoekers constant in kleine groepjes langs. ‘s Middags hadden we een paar grotere scoutinggroepen. De vrijwilligers van de zaterdagploeg waren extra vroeg begonnen met de verzorging van de egels, zodat we de eerste bezoekers rond 10.00 konden verwelkomen.

Net wakker

Verder hebben ze de hele dag geholpen met de rondleidingen. Nadat een van hen, Carine, een egel, die nog in winterslaap leek te zijn, had toegesproken, is deze tot ieders verbazing klaar wakker geworden. Hij liet zich ‘s middags zonder bezwaar aan de bezoekers zien. En passant is er nog voor ruim € 70,- uit de winkel verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *