Jonge egels

Jonge egels

De tijd van de jonge egels is weer aangebroken.

Over het algemeen krijgen de egels vanaf half juli hun jongen, die de eerste 4 weken het nest niet uitkomen. Daarna gaan ze met moeder mee om te leren wat wel en wat niet eetbaar is. Als ze 6-8 weken oud zijn, verlaat de moederegel haar jongen, die dan in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. Dit is het moment, dat er nogal eens overdag jonge egels worden gezien, alleen of met broertjes of zusjes. Ze zijn dan ongeveer 10 cm lang.

Het is meestal het beste om deze kleine egeltjes naar de Egelopvang te brengen. Deze is elke ochtend tussen 10.00 en 12.00 open (tel nr. 070-3254045) of om de Dierenambulance Den Haag te bellen: 070-3282828. Ziet u egeltjes kleiner dan 10 cm, vooral als die een piepend-fluitend geluid laten horen, dan is het zaak naar de moeder te zoeken. Is zij dood (gereden) of niet te vinden, bel dan met Nell: 070-3521478 (Statenkwartier) of met Doreen: 070-3998432 (Mariahoeve) en vraag wat u het beste kunt doen. Houd kleintjes zo nodig warm met een handwarme kruik of fles water in handdoeken gewikkeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *