Baby egels geboren

Baby egels geboren

Dinsdag 25 juli werd er een dikke, zieke egel binnen gebracht. De aanwezige vrijwilligers hielden er rekening mee, dat ze zwanger zou kunnen zijn en plaatsten de egel in een speciaal hok. Toen woensdag de mensen arriveerden bleek Rosie inderdaad bevallen te zijn van 5 baby’s. Na een snelle foto heeft ze eten en drinken gekregen en is het nest verder met rust gelaten. 1x per week zijn moeder en de kinderen gecontroleerd en is het hok verschoond. In de eerste week zijn 2 jongen overleden. De andere drie zijn goed gegroeid. De ogen en oren zijn nog niet helemaal open, maar de jongen zijn erg actief.

Moeder en 3 kinderen zijn 15 augustus in een gesloten tuin geplaatst en zullen zo snel mogelijk vrij worden gelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *