Verslag: Fleur loopt Nijmeegse Vierdaagse

Verslag: Fleur loopt Nijmeegse Vierdaagse

Zoals eerder te lezen was op onze website en de Facebook pagina, heeft Fleur Goedemans de Nijmeegse Vierdaagse gelopen voor onze Egelopvang! Onderstaand een uitgebreid verslag, wat Fleur heeft geschreven.

Sponsoren kan nog t/m 31 augustus via de sponsorsite van Fleur. De teller staat nu op €650,00 maar er kan best nog wat bij. Dus doe mee, zodat Fleur op zaterdag 2 september een mooi bedrag kan komen overhandigen tijdens de open dag van de Egelopvang!


Nijmegen 2017

Maandag 17 juli

Na de nodige voorbereidingen was het dan zo ver. We waren op weg naar Nijmegen. Zondag en maandag zijn de dagen dat je je moet melden op de wedren voor je definitieve deelname. Dus eerst naar Nijmegen en dan pas naar ons huisje.
De reis naar Nijmegen vanuit Lisse verliep prima. De navigatie stuurde ons via de noordkant naar het centrum. We negeerden de borden “parkeren 4 daagse “. We zouden wel zien hoe ver we de binnenstad in zouden kunnen. Dit deden we voor het eerst op ons zelf. Die andere jaren gingen we altijd met een groep.
We hadden heel veel geluk. In de binnenstad kwamen de tribunes van de finish al in zicht en laten wij nou net het allerlaatste parkeerplekje hebben voor de wedren. Dichterbij had niet gekund.
Op het inschrijfterrein viel de drukte ons erg mee. Binnen een kwartier waren de papieren gecheckt en de id’s gecontroleerd. De bandjes werden om gedaan en de startkaarten werden overhandigd. Nu waren we er echt klaar voor.
Nu we toch zo dicht bij de binnenstad stonden waren we nog even de binnenstad in gegaan. Oergezellig.
Toen was het tijd om naar ons huisje te gaan. Spullen uitgeladen en op weg naar Wijchen voor de nodige boodschappen. Eenmaal terug een hapje eten, voeten intapen, een avondje ontspannen en op tijd naar bed.

Dinsdag 18 juli

Vandaag een late start. We moesten met de bus van 5.15 uur. Dus om 4.00 uur ging de wekker. Thee zetten en de tafel dekken, insmeren met zonnebrand, aankleden en ontbijten.. Na het ontbijt schoenen aan tassen mee en niet te vergeten de startkaarten. Om 5.00 uur de deur op slot en naar de bus. Ik was blij dat ik in de bus nog even 20 minuten mijn ogen dicht kon doen.
Toen we uit de bus stapten moesten we nog een klein stukje lopen naar de start. Om 6.00 werd voor ons het startsein gegeven en 0m 6.04 uur waren we er door. Het ging beginnen.
Dit jaar was de route van dag 1 voor het eerst omgedraaid. Dit had te maken met de dijk die moeilijk bereikbaar is voor calamiteiten. Wij vonden het wel prettig. Maar eerst via het centrum waar alle studenten nog aan het feesten waren. Daarna de Waalbrug over en toen de dijk op.
Ons doel is om de eerste 15 km te lopen zonder te stoppen en nog liever 20 km. Daarom was Elst ons eerste rustpunt. 10.05 uur. We waren op de helft. Tijd voor de tomatensoep (traditie).
Daarna ging de wandeling weer voort. Gewoon door gaan met af en toe een kort rustmomentje. Stukjes in de middle off nowhere en door dorpjes met feestende mensen, muziek en versnaperingen. Twee keer controle.
Op een gegeven moment kwam de Waalbrug weer in zicht. Dan weet je dat je er bijna bent. Weer veel feestgangers die je door het laatste stukje loodsen. De finish, afmelden, om 15.40 uur gefinisht , je startkaart inleveren en je nieuwe voor de volgende dag aannemen. Dag één zat er op. Hup met de bus naar het huisje, lekker douchen, eten en vroeg naar bed.

Woensdag 19 juli

Dag 2. De dag van Wijchen. Vroege start. Wel lekker want dit zou de warmste dag zijn. Het ochtendritueel was elke ochtend hetzelfde. Vandaag dan een uurtje eerder.
We waren om 5.09 uur door de start. De route van dag 2,3 en 4 gaan in zuidelijke richting. Het eerste stuk was recht toe recht aan. Bij de eerste grote afslag zat zoals elk jaar de Goedemorgen man. Hij heeft iedereen weer goedemorgen gewenst en zou dit ook de andere twee dagen doen.
We hadden zoals een volger melde flink de sokken in met 5,3 km per uur. Om 9.07 uur hadden we er 19 km op zitten en om 10.10 uur 26,3 km. We doen naast wandelen ook af en toe aan geocachen, maar nooit tijdens het lopen. Daar wordt mijn moeder onrustig van, maar in Wijchen staat er altijd één speciaal voor de vier daagse die we altijd kunnen vinden, dus die pakte we ook ff mee.
Om 10.40 uur, centrum van Wijchen. Tijd voor de gebruikelijke soep op 28 km.
En toen ging het mis. Mijn moeder maakte vlak na de voortzetting een misstap en blesseerde daarbij haar hamstring. Gelukkig hadden we het grootste deel er al op zitten dus konden we wat rustiger aan doen. Op het laatste stuk zouden we een treffen met opa en oma hebben, die vrij onverwacht toch nog bij ons in het huisje verbleven. Opa had een koelelement bij zich en heeft mama mooi haar spieren even kunnen koelen. Na het eten van heerlijke watermeloen op voor het laatste stuk.
Rond 13.30 uur begon het in het westen van Nederland te regenen en onweren, maar wij hadden er gelukkig nog geen last van.
Om 15.35 nog 1,9 km te gaan. Even een laatste pauze op het terras. En gaan maar weer. 16.11 uur afgemeld bij de finish. Op naar de bus en in het huisje de schade bekijken.

Donderdag 20 juli

De dag van de zeven heuvelen. Ondank de blessure van mijn moeder gingen we weer opgewekt van start. We zouden het rustig aan doen. We hadden tenslotte de hele dag. Om 6.06 uur al weer door de start. De eerste 6 km waren het zelfde als de dag ervoor. Na 5 km begon het flink te regenen. Geschuild bij het benzinestation, banaantje gegeten en regenkleding aan.
Om 8.45 uur 10 km gelopen. Op de paracetamol ging het ook voor mama goed. Wel iets langzamer dan we gewend waren maar dat was oké.
Om 12.00 uur kregen we de eerst heuvel. Naar mate de dag vorderde gingen we toch weer beter lopen. Warme spieren natuurlijk. 13.00 uur met nog 14 km te gaan toch maar weer een soepje eten met een broodje knakworst erbij. Op een vertrouwde plek bij een buurthuis.
De zeven heuvelen vielen ondanks alles erg mee. Bij het rustpunt van de wandelbond gaf de wandelapp aan dat we rond16.55 uur zouden finishen. Beetje krap vonden wij, dus even ons tempo opgeschroefd door achter de militairen aan te lopen.
In Berg en dal was het vertrouwde ontmoetingspunt met opa en oma. Het weer was inmiddels zover opgeklaard dat we onze regenjassen en overige ballast af konden geven en ons op konden maken voor de laatste kilometers. Om 16.24 uur gefinisht. Nog 1 dag te gaan.

Vrijdag 21 juli

Een vroege start voor de laatste dag. De dag van Cuijk. De langste dag van de hele week (42 km) Vandaag een mooie dag. Droog weer en een goede temperatuur. Om 5.03 uur waren we al door de start. Voor de laatste keer dit jaar de goedemorgen man. En niet te vergeten alle enthousiaste mensen langs de kant. Enkele daarvan troffen we ook nog eens aan bij de “via gladiola “.
Het lopen ging goed en we hadden er van het begin flink de vaart in. We wisten dat er nog een vervelende dijk aan zat te komen en die wilde we achter de rug hebben voor de eerste stop. Met het zicht op de brug over de Maas leek er geen eind te komen aan die dijk. Uitkomende bij Linden was het nog een aardig stuk naar Beers, maar wel een heel mooi stuk. Maar in Beers wisten we een particulier adresje waar we graag onze stop wilde houden. Zo kwam onze eerste stop na 24 km en wat werden we weer gastvrij ontvangen. Na een overheerlijke, hoe kan het ook anders, tomatensoep en een krabbel in het gastenboek gingen we op weg naar Cuijk. Daar was het natuurlijk ook weer één groot feest. Over het ponton en daarna op weg voor het laatste stuk. In de buurt van het Radboudziekenhuis zouden we het laatste treffen hebben met opa en oma. Om 14.18 een dikke knuffel van ze en gaan met die banaan. De “via Gladiola” er leek geen einde aan te komen. Maar toch, om 15.22 de finish bereikt. Onze beloning in ontvangst genomen en op weg naar de barbecue.
Wetende dat daar mijn vriendin Aimée en tevens mijn egelmaatje ook zou zijn.
We hebben het weer geflikt, mede dankzij alle vrijwilligers en gastvrije mensen langs de route.

Zaterdag 22 juli

Een dagje ontspannen in attractiepark Toverland. En daarna pannenkoeken gegeten bij pannenkoeken restaurant de Bosrand in Arcen. (www.debosrandarcen.nl) Een echte aanrader. En wat is dan een mooiere afsluiting van de Nijmeegse 4 daagse, als je na een gesprekje met de eigenaren € 10,00 op je pannenkoek krijg voor de egeltjes.

Men kan overigens nog tot 31 augustus doneren op mijn sponsorsite. Deze is te vinden via www.devierdaagsesponsorloop.nl . Vul mijn naam in en doneer.
De teller staat nu op € 650,00 , maar er kan best nog wat bij.
Dus doe mee, zodat ik zaterdag 2 september een mooi bedrag kan komen overhandigen voor de egeltjes.

Reacties zijn gesloten.