Egel Eva en de steile oever

Egel Eva en de steile oever

Vandaag was het weer een mooie dag bij de opvang. Er zijn nog twee egels die verzorging nodig hebben, maar de anderen zijn heerlijk terug in de natuur!

Er werd om 11.30 uur wel een egel gebracht door de dierenambulance. Zij hadden het diertje uit het water gehaald waar het aan het zwemmen (zich wassen) was. Helaas was de kant te hoog en kon zij er niet zelf uit. De medewerkers van de dierenambulance hebben haar uiteindelijk uitgeput uit het water kunnen halen. Het was een vrouwtje, we hebben haar Eva genoemd. Ze blijft vijf dagen bij ons, omdat de kans op een longontsteking groot is. Daar krijgt ze medicatie voor. Ze was verder in zulke goede staat, dat we haar hopelijk over enkele dagen weer kunnen uitzetten.

Dit bericht komt van onze Facebook pagina

Drinkende egel (door Alexas fotos)

In tuinen en parken kunnen egels gevaren tegenkomen, zoals vijvers, zwembaden of sloten met steile oevers. Ook al kunnen egels goed zwemmen, tegen een rechte oever kunnen ze niet op. Hang een stuk kippengaas over de rand plaats een egeltrapje of een plank schuin tegen de kant. Naast te hoge oevers, zijn er meer gevaren voor egels in de stad. Hier lees je er meer over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *