Egels helpen in de herfst

Egels helpen in de herfst

Het blijft erg druk in de opvang. Zo heb je er 5 weggebracht, zo komen er weer 7 binnen wandelen. Nee, vervelen hoeven we ons niet. Invalkrachten zijn zeer welkom deze maanden!

Zoals eerder gemeld, de kleintjes kunnen gewoon niet voldoende voedsel vinden nu. De ghost-bladblaas-busters van de gemeente blazen alle bladeren weg en wij mensen vegen ook graag ons tuinpad schoon. Zo gaan die kleintjes maar ook de vogels natuurlijk geen vliegje, slak of worm vinden!

Wij helpen ze graag maar ze zijn veel beter af in de natuur. Dus bewaar een hoekje in de tuin met wat bladeren takken enz. Als je het geen fijn gezicht vindt, de natuur in de herfst, maak dan een blader- en takkenparadijsje in een hoek die je niet direct ziet, die egels en vogels vinden het wel! Bijvoederen is daarom zeer gewenst nu, voor de vogels dennenappels met pindakaas en zaadjes, voor de egels wat kattenbrokjes.. maar ook zij lusten wel pindakaas hoor.

Op de foto’s het buitenhok van de egelopvang. Hier zitten de egels die alleen nog wat hoeven te aankomen maar mogelijk bij ons in winterslaap gaan.


Dit bericht komt van onze Facebook pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *