Egels helpen in de herfst

Egels helpen in de herfst

Het blijft erg druk in de opvang. Zo heb je er 5 weggebracht, zo komen er weer 7 binnen wandelen. Nee, vervelen hoeven we ons niet. Invalkrachten zijn zeer welkom deze maanden!

Zoals eerder gemeld, de kleintjes kunnen gewoon niet voldoende voedsel vinden nu. De ghost-bladblaas-busters van de gemeente blazen alle bladeren weg en wij mensen vegen ook graag ons tuinpad schoon. Zo gaan die kleintjes maar ook de vogels natuurlijk geen vliegje, slak of worm vinden!

Wij helpen ze graag maar ze zijn veel beter af in de natuur. Dus bewaar een hoekje in de tuin met wat bladeren takken enz. Als je het geen fijn gezicht vindt, de natuur in de herfst, maak dan een blader- en takkenparadijsje in een hoek die je niet direct ziet, die egels en vogels vinden het wel! Bijvoederen is daarom zeer gewenst nu, voor de vogels dennenappels met pindakaas en zaadjes, voor de egels wat kattenbrokjes.. maar ook zij lusten wel pindakaas hoor.

Op de foto’s het buitenhok van de egelopvang. Hier zitten de egels die alleen nog wat hoeven te aankomen maar mogelijk bij ons in winterslaap gaan.


Dit bericht komt van onze Facebook pagina

Eén gedachte over “ Egels helpen in de herfst

  1. Sinds kort woont er een egeltje in mijn tuin. Ik zag een dag of 10 geleden ineens een grote hoop dorre bladeren in een beschut hoekje. Er zijn bij mij altijd veel slakken en insekten te vinden en het is er heel rustig. Al snel daarna hoorde ik gescharrel en gesnuif, gesis en ja hoor daar was hij/zij. Niet erg groot. Met alle regenval de afgelopen week liet hij zich niet zien , maar vanmiddag zag ik weer wat bewegen . Ik heb af en toe een stuk appel neergelegd en vandaag een bakje kattenvoer. Al snel had hij het ontdekt, maar toen ik zachtjes naderbij kwam zag ik dat er ook twee jongen bij zijn!! Die drinken nogbij de moeder, het is dus een dame. Kan ik ze daar rustig laten zitten of redden ze de winter niet als ze zo klein zijn? Graag ue advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *