Open dag november

Open dag november

Afgelopen zaterdag hadden we een super gezellige en heel druk bezochte open dag! Er waren meer dan 120 bezoekers die de egels (momenteel 26) en het asiel kwamen bewonderen. Ook is er is heel veel gekocht uit ons winkeltje. Als officiële dierenopvang met de benodigde vergunning betalen wij heel weinig belasting, dus het overgrote deel gaat naar de egelverzorging. Dat kunnen we heel goed gebruiken!

Helaas is er voor de late kleuter-egels in deze tijd van het jaar te weinig voedsel te vinden in de omgeving, om zich goed voor te kunnen bereiden op de winterslaap. Dat komt helaas door teveel beton, te veel asfalt te veel tegeltuinen.. (Kijk hier hoe je geen tegel- maar egelvriendelijke tuin kunt maken!) In heel Nederland zitten de egelopvangcentra bommetje vol. Het is wel aanpakken, maar we doen ons best!

Tijdens de open dag zijn bovenstaande foto’s gemaakt door Michelle Berendal van Me-Bear Creations. Hartelijk dank!

Open dag gemist, maar wil je toch eens komen kijken? Zaterdag 2 december is de laatste open dag van 2017. Daarna gaan de egels in de opvang slapen, ook nog in januari. Op 3 februari is dan weer de eerst volgende open dag.


Maar er is nog meer te doen: Op zondag 26 november 2017 van 12:00 – 16:00 uur is weer het Natuur– en Techniekspektakel in de Haagse Hogeschool en ook dit jaar is de Egelopvang er weer bij! Tijdens het spektakel kunnen kinderen ervaringen opdoen op het gebied van natuur, milieu en techniek.

Voor meer informatie en komende evenementen, hou onze Evenementenpagina in de gaten!


Dit bericht komt van onze Facebook pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *