Winterslaap in de Egelopvang

Winterslaap in de Egelopvang

Update egelopvang! Nog altijd meer dan 20 egels in de opvang. Elke week komen er nog een of twee egeltjes, meestal gebracht door de dierenambulance uit Den haag, Alphen of Gouda. Vaak wat grotere maar wel zeer zwakke egels. Mogelijk zijn ze te licht de winterslaap in gegaan en wakker geworden. Te zwak om wat eten te zoeken, dat is ook bijna niet meer te vinden.

De egels die nu in de opvang zijn, zetten we niet meer uit. In de opvang zijn ze eerst wel een tijdje gevoerd en verschoont (verwend dus) in een poging ze nog uit te kunnen zetten. Nú nog een winterslaapplaats en voedsel vinden, gaat hen niet meer lukken. Alle blad is weg of verdort, de tuinen en bossages bladvrij gemaakt, niet voldoende vliegjes, spinnetjes, wormen of slakken meer te vinden.

Een paar egels in de opvang beginnen inmiddels winterslaap signalen te geven: minder eten, steeds een schoner hok, ze poepen en plassen zich leeg. Zo gaat dat. Wij gaan ze vooral rust en stilte geven en zo nodig wat bijvoeren.

Ziet u een verloren egel die niet alert reageert of zeer zwak overkomt, vermagerd (een egel hoort nu lekker rond te zijn)? Bel ons gerust! Elke dag tussen 10.00 – 12.00 uur op 070-3254045, of de dierenambulance 070-3282828. Zo nodig vangen wij ze op, tot en met het voorjaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *