Dag 2017, wij gaan in winterslaap..

Dag 2017, wij gaan in winterslaap..

Gisteren was de laatste open dag voor dit jaar. De egeltjes gaan nu richting winterslaap, ook de egels die in de opvang zijn en nog te klein zijn om uit te zetten. Weer ruim 100 bezoekers zijn langs geweest, wat fijn dat er zoveel interesse is voor onze opvang en haar gasten! In januari is er geen open dag omdat de egels dan echt slapen, ook bij ons. Op 3 februari 2018 is weer de eerst volgende open dag.

Uiteraard blijven we elke dag van 10.00-12.00 in de opvang komen om de egeltjes te verzorgen en eventueel egels die hulp nodig hebben op te vangen. Dat gaat het hele jaar door. Dus voorzichtig als u de tuin o.i.d. bladvrij wilt maken, er kan zomaar een egeltje zijn winterslaapnest hebben gemaakt. Ze gaan vanzelf weer weg als ze in het voorjaar wakker worden, dus het zou fijn zijn als ze mogen blijven logeren. Een paar brokjes of wat water is fijn. Af en toe worden ze even wakker om de doorbloeding op gang te houden.

Dank voor alle aandacht het afgelopen jaar, blijf onze website en Facebook-pagina in de gaten houden voor berichten.

Wij wensen iedereen namens alle vrijwilligers alvast een fijne decembermaand toe!


Dit bericht komt van onze Facebook pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *