Paartijd en droge zomerdagen

Paartijd en droge zomerdagen

Droogte bedreigt ook de egel. Voor de egels is het nu de paartijd. Een periode waarbij egels, zowel de mannetjes als de vrouwtjes veel voedsel nodig hebben. Het zijn net mensen! Paren kost veel energie ook tijdens de zwangerschap hebben de vrouwtjes voedsel nodig, nog meer als de jongen worden geboren. Door de aanhoudende droogte zijn er geen slakken te vinden en regenwormen zitten diep onder de grond. Ook het vinden van drinkwater wordt een probleem.

Indien jij weet of vermoed dat er egels bij jou in de tuin zitten of in de buurt zijn, zou je deze dan willen helpen? Met een bak water en wat kattenvoer, brokjes of blikjes kun je de egels door deze moeilijke periode heen helpen. Namens de Haagse egels, alvast bedankt!

PS, nee die egel klaagt niet hoor, de sterken overleven, dat hebben ze allang bewezen miljoenen jaren lang, maar wat meer milieubewust handelen mag best. Gebruik dat plastic zakje bijvoorbeeld nog eens om de katten- en honden poep mee op te ruimen. Of beter nog, kies voor papier. Dus respect voor onze natuur wat dat betreft.. Dat kan beter, toch? Graag!


Dit bericht komt van onze Facebook pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *