Een frisse opvang

Een frisse opvang

Nu de opknapbeurt van de egelopvang bijna klaar is, komen de egels weer binnen. ‘t Is fijn weer te kunnen helpen. De opvang is erg mooi en fris geworden, super fijn voor de vrijwilligers maar vooral goed voor onze egeltjes. Een betere verdeling van de ruimte en meer licht om goed te kunnen observeren en verzorgen.

De egels die binnenkomen zijn, net als Beertje, egels die uit het water gehaald worden, door de warmte en aanhoudende droogte van de afgelopen maanden moeilijk aan eten konden komen en dus verzwakt zijn of pechvogels met gewonde pootjes.

Ga je binnenkort de netten weer drogen van fruitbomen of moestuinen, zorg dat ze zo worden opgehangen of gedroogd dat er geen egels verstrikt in kunnen raken. Stekels en netten gaan niet samen.

U kunt ze ook helpen, vooral voor de moeders met kleintjes belangrijk, makkelijker insecten en wormen te kunnen vinden in de droge tijden. Een klein hoekje in de tuin nat houden en wat water en meelwormen neerzetten. Kleine moeite, super mooi gebaar en nodig!

Dit bericht komt van onze Facebook pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *