Wakker worden Arie

Wakker worden Arie

De dagen worden langer, de temperatuur begint voorzichtig te stijgen en de egels komen langzaamaan uit hun winterslaap.  

Egels gaan in de winter als het kouder wordt en er steeds minder eten voor ze te vinden is in slaap. Ze hebben zich eerst goed volgegeten en toen een goed plekje opgezocht op om zich te verstoppen. En dan daalt zijn lichaamstemperatuur en vertraagd de hartslag en ademhaling. De pauze knop is ingedrukt voor een paar maanden.

Egels in de opvang gaan ook in winterslaap, net als Arie.

Arie is in de herfst opgenomen in de opvang als een kleutertje, klein en vermagerd. Arie had een lange weg te gaan voor hij kon worden uitgezet en heeft ook de winter doorgebracht in de opvang. Na een goede winterrust werd Arie wakker en is lekker gaan eten. Het kleine schattige kereltje veranderde in een goed doorvoede volwassen vent. De rust en maaltijden hebben hem duidelijk goed gedaan. Arie is inmiddels uitgezet en van het echte goede leven aan het genieten in de buitenlucht.    

Als u de ontwakende egels in uw omgeving een handje wilt helpen, zet een bakje water en wat voer  (kattenbrokjes) voor ze neer. Ze zullen u dankbaar zijn!

voor / na

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *