Egels in september

Egels in september

De zomervakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen en de eerste goede regenbuien hebben de tuinen weer verfrist.

Voor de egels is dit de tijd van het jaar dat de jongen geboren zijn en de jonge kleutertjes voor het eerst op pad gaan met moeders. Je kunt ze dan ook overdag tegenkomen. Egels zijn ook kwetsbaar in deze tijd. De Nederlandse zomer is warm en droog waardoor er minder voedsel te vinden is voor de egels.

Mocht je een egeltje tegenkomen overdag, kijk dan of er mogelijk iets mis is. Bijvoorbeeld omdat ze mager zijn (ingevallen flanken hebben), verwond zijn of erg sloom.

Bij twijfel, aarzel niet om de egelopvang of de dierenambulance te bellen.  

Deze nazomer help je opgroeiende jonkies en de ouderen om zich voor te bereiden op de winter door een bakje water (geen melk) en wat kattenbrokjes buiten neer te zetten. Ook als de eerste blaadjes van de bomen vallen, veeg ze in een hoek en laat ze daar lekker liggen voor de stekelige tuinbezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *