Honden en egels

Honden en egels

Soms worden er bij de opvang egels binnengebracht, die zijn gebeten door een hond. Meestal zijn honden in de eerste instantie nieuwsgierig en willen ze met de egel spelen. Maar toch komt ook vaak het jachtinstinct naar boven, waardoor de egel gewond raakt.

Kennismaking tussen herder en egel (door Andre Martens)

Uit diverse forums op internet blijkt, dat sommige honden op een of andere manier heftig reageren op egels, waar ze katten of vogels gewoonlijk links laten liggen. Zelfs door de stekels van de egel, zal de hond zich niet laten tegenhouden. Ook hebben sommige honden de neiging om egels uit te graven, als de egel zich probeert te verstoppen, of in winterslaap is.

Als jouw hond een egel tegenkomt, wees dan extra alert. Het is misschien beter de hond even aan te lijnen, gezien je niet van te voren weet of het bij snuffelen blijft. Ook als je hond erg aan het graven is in de tuin, of aan het blaffen, kan dat duiden op de aanwezigheid van een egel.

Mocht je toch een egel vinden die is gebeten, breng hem dan tussen 10:00 – 12:00 uur bij de Egelopvang. Buiten onze openingstijden kun je terecht bij Vogelasiel de Wulp, Heliotrooplaan 15 (070-3231568). Zij zijn in de zomer langer geopend, van 9:00 – 15:00 uur en van 19:00 – 21:00 uur. Ook kunt u Dierenambulance Den Haag bellen (070-3282828), zij komen de egel graag bij je ophalen.

In alle gevallen is het van belang om te vermelden, dat het om een hondenbeet gaat!

Reacties zijn gesloten.