Tommy en Koosje

Tommy en Koosje

Het blijft druk in de Egelopvang. Veel egels hebben we een doorstart kunnen geven en weer kunnen uitzetten, maar hebben er nog steeds 35 onder onze hoede. Ook worden we nog bijna dagelijks geconfronteerd met wel heel kleine baby- en te kleine kleuteregeltjes uit de regio. Natuurlijk gaan we ook die helpen, om weer zo snel mogelijk terug de natuur in te gaan. De naderende winter en daarbij behorende winterslaap maakt dat voor deze hele kleintjes wel spannend. Ze moeten voldoende vet hebben om de winterslaap te kunnen overleven.

Verwachting is dan ook dat we de meesten bij ons moeten houden en in het voorjaar na de winterslaap hopelijk alsnog kunnen uitzetten. Zeker is wel, in de natuur zijn deze kleintjes nu zeker kansloos. De hele kleintjes worden in de thuiszorg opgenomen. Uiteraard geven we ze de beste zorg, maar we moeten de natuur wel respecteren. In de zorg slaan we dan ook niet door. Het egeltje moet willen meewerken door goed te eten en egelgedrag vertonen.

Op de foto’s Tommy (130 gram) en Koosje (132 gram) in de thuiszorg. Ze eten gretig en liggen heerlijk in een krantenhuisje met een kruikje. Ze eten al zelf. Een heel goed teken!

Dit bericht komt van onze Facebook pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *